۱۱ شهریور ۱۳۸۷، ۱۴:۲۸

فارسیجانی:

شورای معارف سیما در تولید برنامه‌های دینی مشارکت فعال دارد

شورای معارف سیما در تولید برنامه‌های دینی مشارکت فعال دارد

دبیر شورای معارف سیما امروز دوشنبه 11 شهریور در نشستی خبری بر تلاش برای ایجاد فضایی با طراوت، معنوی و پرمحتوا در برنامه‌های تلویزیونی ماه رمضان امسال تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، پرویز فارسیجانی در این نشست گفت: شورای معارف سیما با توجه به کسب تجارب سال گذشته در ماه رمضان و آمار به دست آمده از سوی مرکز تحقیقات و روابط عمومی سازمان و شناسایی نیازها و رضایتمندی مخاطبان برنامه‌ریزی خود را برای برنامه‌های ماه رمضان آغاز کرد.

وی در ادامه افزود: در این برنامه‌ریزی تخصصی شدن شبکه‌ها مشخص و بر این اساس شبکه یک برای مخاطب میانسال به بالا، شبکه دو برای کودک و نوجوان، شبکه سه برای جوانان، شبکه چهار برای فرهیختگان و شبکه تهران در نظر گرفته شد. آمار برنامه‌های ماه رمضان پارسال تهران نشان می‌‌دهد برنامه‌های سحر 68 و برنامه‌های افطار 94 درصد مخاطب داشته است.

دبیر شورای معارف سیما خاطرنشان ساخت: پرداختن به موضوع‌های قرآنی، تربیتی و اخلاقی جزو مباحث مورد علاقه مردم بوده که در نظرسنجی‌ها به آن اشاره کرده‌اند. تهیه برنامه‌های متنوع در ماه رمضان و تلاش برای ایجاد فضای باطراوت، معنوی و پرمحتوا جزو نکات کلیدی برنامه‌ریزی‌های ما بود و سعی کردیم ساختار برنامه‌ها نیز تنوع داشته باشد.

فارسیجانی دیگر برنامه ماه رمضان را بهره بردن از اماکن مذهبی حرم امام رضا (ع)، حضرت معصومه (س)، عبدالعظیم، شاهچراغ، مکه، مدینه، کربلا، مساجد بزرگ، حسینیه‌ها و مهدیه ذکر کرد و افزود: در ماه رمضان سعی می‌کنیم با این مراکز ارتباط برقرار کنیم. همچنین با همکاری واحد بین‌الملل صدا و سیما به آداب و رسوم نقاط مختلف دیگر هم می‌پردازیم.

وی با یادآوری اینکه سعی شده با برنامه‌ریزی مناسب از همپوشانی برنامه‌ها جلوگیری شود گفت: یکی از اقدام‌های جدید در ماه رمضان بهره بردن از توان علمی اساتید حوزه و دانشگاه است که با استقبال مخاطبان هم رو به رو می‌شود. همچنین سخنرانی آیات عظام مکارم شیرازی، نوری همدانی، جعفر سبحانی و جوادی آملی از دیگر برنامه‌های ماه رمضان است.

دبیر شورای معارف سیما با تاکید بر ایجاد رقابت میان شبکه‌ها گفت: پارسال نخستین جشنواره برترین‌های ماه رمضان برگزار شد و امسال هم دومین دوره آن برگزار می‌شود. امسال در برنامه غیرنمایشی به موضوع‌های قرآنی، ادعیه، مناجات، زیارت‌ها، احکام و سخنرانی می‌پردازیم. در مباحث قرآنی هم ترتیل، تفسیر و آموزش قرائت داریم.

فارسیجانی ادامه داد: شعار ما در بخش سخنرانی رمضان ماه ایمان و عبودیت است و در شب قدر سخنرانی ویژه پخش می‌کنیم. هر یک از شبکه‌ها برنامه‌هایی برای افطار دارند، درس‌هایی از قرآن از شبکه یک، ماه من سلام از شبکه دو، ماه محبوب از شبکه سه، معنای زندگی از شبکه چهار، نان و ریحان از شبکه تهران و سفره دوست و دین و دانش از شبکه قرآن پخش می‌شود.

وی در ادامه نشست گفت: سخنرانی رحیم‌پور ازغدی هم از شبکه سه روی آنتن می‌رود. در برنامه "گذرگاه فرشته" به مراسم ماه رمضان در کشورهای ترکیه، هند و تایلند می‌پردازیم. مسابقه بزرگ فانوس و پخش سخنرانی‌ بزرگانی چون آیت‌الله مشکینی و آیت‌الله فاضل لنکرانی از دیگر برنامه‌های ماه رمضان است. شبکه‌ آموزش هم برنامه‌های ویژه این ماه در نظر گرفته است.

فارسیجانی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر درباره میزان مشارکت شورای معارف سیما در برنامه‌های نمایشی ماه رمضان گفت: با شبکه‌هایی که علاقمندند همکاری کردیم و این همراهی با مجموعه "روز حسرت" با محوریت عالم برزخ بود. همچنین بنا داریم سوژه‌هایی را در قالب مجموعه و فیلم در اختیار شبکه‌ها و سیمافیلم قرار دهیم تا فیلم و مجموعه دینی تولید شود.

وی در ادامه افزود: حدود یکصد و اندی سوژه در حال آماده کردن داریم که برای تصویب در اختیار معاونت سیما می‌گذاریم. در مجموع سعی کردیم سیما در ماه رمضان برنامه‌هایی متنوع داشته باشد و بعد از پخش اولین مجموعه ماه رمضان یکساعت را خالی گذاشته‌ایم تا مخاطبان به فرایض دینی خود برسند و بعد از آن پخش سه مجموعه دیگر به ترتیب شروع می‌شود.

کد خبر 742241

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha